Förlossningsberättelse

Nu tänkte jag berätta lite mer i detalj om min förlossning.

Jag vaknade upp den 1 juli runt 6-6:30 och låg kvar i sängen och funderade på om jag skulle gå upp eller försöka somna om. Kände inte av någonting med är dom vanliga förvärkarna och sammandragningarna så tänkte inte mer på det, var sugen på kärleksmums som jag hade på sängbordet så åt två såna och sedan va jag tvungen att gå och kissa.

Märker när jag torkar mig att jag har blod på pappret och min förvärkar börjar helt plötsligt göra ont, Så jag torkar mig och ser till att jag har en ordentlig binda och går upp och så väcker jag Kim och säger att han kan få vakna till då jag tror att det kan börja bli dags.

Går sedan och ringer till förlossningen i Eksjö och säger att jag har värkar som kommer ofta och regelbundet som dom ska och att jag hade blödde, förklarade att jag va i vecka 40+5 och hon sa då att det va fullt hos dom men att jag skulle vila en stund och återkomma om det vart värre så skulle dom även kolla läget i jönköping och Värnamo under tiden.
Sagt och gjort så la jag mig i sängen och jag sa då åt Kim att han borde äta något men han va inte hungrig. Och jag tänkte att jag skulle äta frukost men just när jag tänkte gå upp så började det göra mer och mer ont. Kim började plocka om i bilarna fall vi skulle behöva åka till Värnamo eller Jönköping så va det bättre att åka volvon och jag gick och ringde Eksjö igen.

Dom hade då pratat med Jönköping och Värnamo och Jönköping hade också fullt så det va isånafall Värnamo som gällde och då skulle dom ringa dom och kolla och sedan återkomma om 10 min, Efter ca 10 min ringde dom upp igen och sa att vi va välkomna till Värnamo om vi ville och att dom visste att vi skulle komma så det va bara att sätta sig i bilen och åka till Värnamo som då tar 1 timme och 30 min hemifrån oss.

Va framme i Värnamo vid 12 och fick komma in på ett rum och dom satte CTG och skrev in oss. Jag bytte om och sedan så vart jag sjukt illamående så jag spydde som en gris och sedan kom dom in och kolla hur mycket öppen jag va, och jag va tydligen redan öppen mellan 6-8 cm dom hade lite svårt att säga exakt då min hinn blåsa va i vägen. Men sedan kom dom in och det va dags att förflytta sig till förlossningssalen.

Väl inne på förlossningssalen så fick jag börja bekanta mig med lustgasen så vi började på lägsta, och ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte ihåg så jätte mycket sen. Det jag vet är att dom tömde min urin blåsa och sen tog dom även hål på vattnet och efter det kommer jag bara ihåg hur jag tog i emellanåt och sög i mig lustgasen. Det jag däremot minns är när jag hade en krystning kvar tills han va ute, för den smärtan när huvudet nästan va ute är nog bland det värsta jag känt. Men jag samlade mina krafter och tog sedan i och vilken lättnad det vart när han väl ploppa ut, smärtan verkligen bara försvann och jag kunde andas igen.

Fick upp min lilla kladdiga kille på bröstet och det första han gjorde va att kissa ner mig haha men sen började han amma lite och jag fick även lägga mig lite mer tillrätta så dom kunde kolla om jag brast något. Jag fick en grad 1 och en grad 2 bristning så fick sy ett ställe men där jag fick sy sa dom att det såg klippt ut då det va en sån rak bristning så det va lätt att sy också.

Moderkakan kom ut hel och fin och dom visade hur den såg ut och Kim klippte navelsträngen. Den stackaren måste verkligen haft ont i både händer och armar efter att jag hållit tag haha.

Lilla Casper kom ut och va hela 50 cm lång och vägde 3660 g och va alldeles perfekt.
Sedan fick jag duscha medans Kim fick hjälp att sätta på första blöjan, och jag kan säga att den duschen va nog bland det skönaste jag varit med om. Sen kom dom in med en härlig bricka med kaffe, mackor och äppeljuice så himla gott och välbehövligt.

Fick sedan komma upp på BB och vi la oss tillrätta och kunde sedan slumra lite allihopa.
Vaknade sedan upp runt 6 tiden på morgonen och kunde mysa lite innan det va dags för frukost och den gick Kim och hämta så vi åt den inne på rummet. Sedan va det dags för läkarundersökning och det gick väldigt bra och han fick godkänt =).

Vi tog det lugnt en stund inne på rummet och plockade även ihop våra saker då vi tänkte åka hem efter lunchen sen, och sen vart det lunch dags och då åt vi ute i samlingsrummet med dom andra och det va skönt att komma ut dit då iallafall.

Sen vart det dags för att förbereda sig för hemgång så vi badade Casper med hjälp av en sköterska och sedan klädde vi på honom och begav oss ner till bilen.

Resan hem gick jättebra han sov hela tiden och även när vi kom hem. Alltså ibland är det verkligen så himla skönt att få komma hem till sin egen säng och allt.
Men det va väl allt har säker glömt något men kommer heller inte ihåg så mycket.

You can only be the best of you

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229