Blöjbyten

Kom på häromdagen att jag kanske ska skriva om vad för saker jag använder när vi byter blöja på Casper, och det jag kan ju inte säga om det är för att vi använder just det eller om han bara har en bra hud om gör att han inte blir röd om rumpan.

När han kissar så torkar jag bara med en våtservett och kan kolla om det möjligtvis skulle behöva pudras lite puder på, så det är rätt simpelt.

Och när han har bajsat så fyller jag bara en liten bunke med ljummet vatten och håller ner lite olja i och sedan tar jag vanliga tvättlappar och blöter. Ibland men väldigt sällan smörjer jag in mellan skinkorna så att säga med pytte lite inotyol salva för att det kan bli lite rött av bajset helt enkelt.

Men utöver det så har jag knappt använt något annat så jag har köpt på mig en massa salvor som jag inte behövt använda men man kanske behöver dom nån gång iallafall.
Och jag har även medvetet försökt att använda så lite salvor och grejer som möjligt just för att han då kanske blir tåligare och klarar mer. För jag vet att om jag själv till exempel använder hand kräm ofta så blir mina händer torra så fort jag bara hoppar över ett tillfälle så jag tänker att ju mindre saker desto bättre.

Oljan mjukar ju upp huden och skyddar den så det räcker nog bra ändå.

Är det någon av er som gör så och tänker så också?

You can only be the best of you

Gillar

Kommentarer

Denevigaresenären
Denevigaresenären ,
Känner igen det från tiden när min tonåring var liten. Ungefär så gjorde jag med 😊
nouw.com/denevigaresenären
Janelle
Janelle,
Bra tips för oss som inte har bebis😁
nouw.com/janelle
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229